Niste sami

Opis projekta "Niste sami"

Niste sami   |   05.02.2019.

Naziv projekta: Niste sami

Nositelj projekta: Društvo multiple skleroze Virovitičko-podravske županije

Cilj projekta: Zapošljavanje deset žena na području Virovitičko-podravske županije

Trajanje projekta: 30 mjeseci

Vrijednost projekta: 2.130.988,75 kn (100% financiran bespovratnim sredstvima EU)

 

Dana 13.12.2018. god održana je početna konferencija za projekt „Zaželi“ pod nazivom „Niste sami“ u restoranu „Western“ u Koriji.

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava objavilo je poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU, u okviru Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda, nazvan „Zaželi-program zapošljavanja žena“. Isti je u skladu s europskim i nacionalnim preporukama o unapređenju žena na tržištu rada i zaštite prava žena, te promicanje socijalne uključenosti i smanjenje siromaštva što govori činjenica da će se zaposliti žene koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada, a iste će pružati pomoć i podršku starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju.

Društvo multiple skleroze Virovitičko-podravske županije uspješno je prijavilo i ostvarilo financijsku podršku u iznosu od 2.130.988,75 kn bespovratnih sredstava u 100% iznosu financiranja od strane Europske Unije 5.11.2018. u Gradu Vodice.

Projekt će se provoditi 30 mjeseci a u navedenom razdoblju zaposlit će se žene koje su u evidenciji HZZ-a s najviše srednjom stručnom spremom s naglaskom na starije od 50 godina,  žrtve nasilja, samohrane majke, žene s invaliditetom i sl. na razdoblje od 24 mjeseca.

Također, osim zapošljavanja, žene će pohađati obrazovanje koje je omogućeno u
projektu a nakon kojeg će steći Potvrdu koja će im osigurati ostanak na tržištu rada i nakon završetka projekta. Zaposliti ćemo 10 žena za 45 krajnjih korisnika na širem području grada Virovitice, Pitomače, Slatine i Orahovice.

Partneri na projektu su :

  • Hrvatski zavod za zapošljavanje PU Virovitica
  • Centar za socijalnu skrb Slatina
  • Centar za socijalnu skrb Slatina
  • Grad Slatina

 

Za 10 ženskih osoba bit će omogućena sredstva za pohađanje obrazovnog programa u nekom od lokalnih učilišta usklađenog s potrebama lokalnog tržišta rada po želji zaposlenice.

 

Cilj je kroz projekt pružiti mogućnost edukacije i zaposliti 10 ženskih osoba koje će pružanjem pomoći unaprijediti kvalitetu života za 45 korisnika i njihove obitelji a u konačnici i za lokalnu zajedno te time ublažiti opasnost od siromaštva i socijalnog isključenja.

 

PREDSJEDNICA  DRUŠTVA
Ljiljana Brkić

 

VODITELJ I KOORDINATOR
Marina Česnik

ESF Učinkoviti ljudski potencijaliESF Učinkoviti ljudski potencijaliESF Učinkoviti ljudski potencijali

Linkovi

www.strukturnifondovi.hr
www.esf.hr

Kontakt osoba

Voditeljica i koordinator projekta:
Marina Česnik

Preuzimanje

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.