Niste sami

Projekt Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom Virovitičko-podravske županije

Projekt   |   14.06.2017.
Projekt Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom Virovitičko-podravske županije

Društvo multiple skleroze Virovitičko-podravske županije prijavilo se i uspješno prošlo na natječaju Europskog socijalnog fonda za dodjelu bespovratnih sredstava za projekt: "Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom Virovitičko-podravske županije." 

Projekt je vrijedan 1 408 215,97 kn i u cijelosti ga financira Europski socijalni fond. Trajanje projekta je 24 mjeseca, a ugovor o početku projekta potpisan je 28.3.2017. godine.

Zaposleno je 12 dugotrajno nezaposlenih osoba s područja naše županije, od toga je 11 asistenata i 1 voditelj-koordinator projekta. Kroz zapošljavanje 11 osobnih asistenata za pružanje usluge osobne asistencije osobama najteže vrste i stupnja invaliditeta doprinijelo se povećanju socijalne uključenosti i kvaliteti života za 11 korisnika s područja naše županije.

Osobe s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta svakodnevno se susreću s različitim preprekama koje im onemogućavaju puno i učinkovito sudjelovanje u društvu na ravnopravnoj osnovi s drugima. Kroz ovaj projekt doprinijet će se jačanju socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom kroz daljnji razvoj i povećanje kvalitete usluge osobne asistencije. Cilj projekta je povećati socijalnu uključenost i unaprijediti kvalitetu života osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta kroz pružanje usluge osobne asistencije za 11 korisnika s područja Virovitičko podravske županije.

Provedbom projekta osigurati će se institucionalna održivost kroz stjecanje iskustva i osnaživanje znanja koje će Društvo steći tijekom provedbe. Projektom će se pokazati ekonomske i socijalne dobrobiti same usluge te će to pozitivno utjecati na poboljšanje politike prema osobama s invaliditetom te potencijalno rješavanje pitanja inkluzivnog dodatka za osobe s invaliditetom s kojim bi osobe s invaliditetom dobile priliku izjednačavanja mogućnosti s ostalim građanima Republike Hrvatske. Provedbom projekta osobama koje će pružati uslugu osobne asistencije omogućiti će se stjecanje novih znanja, a uz to će se doprinijeti većem razumijevanju i osvještavanju potreba i prava osoba s invaliditetom.

Podijelite


Besplatni SOS MS telefon

Besplatni SOS MS telefon - 0800 77 89


TražilicaZa buduće članove

Za učlanjenje u Društvo multiple skleroze Virovitičko-podravske županije potrebno je predati Zdravstveno socijalni list ovjeren od liječnika neurologa.


Pogodnosti za članove

  • Povlaštena telefonska pretplata (T-com)
  • Članovi Društva imaju pravo na plaćanje povlaštene RTV pristojbe (50%). Popunjeni obrazac Liječnička svjedodžba treba ovjeriti liječnik primarne zdravstvene zaštite.
  • Znak pristupačnosti
  • Oslobađanje plaćanja godišnje naknade i cestarina
  • Članske pogodnosti u HAK-u
  • Uvoz automobila bez carine


Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.